• Hoofdsponsor

 • Vertrouwenspersoon

  Rigriete Kleefstra Vertrouwenscontactpersoon bij SV Koedijk

  Het Omnibestuur van SV Koedijk is zeer verheugd te kunnen melden dat Rigriete Kleefstra als vertrouwenscontactpersoon voor onze vereniging wil optreden.
  Op de Algemene Ledenvergadering in oktober/november zal zij formeel worden benoemd.

  Even voorstellen: Ik ben 49 jaar, geboren in Friesland en woon in Koedijk. Met mijn man en drie kinderen, waarvan er 2 bij de jeugd van SV Koedijk voetballen.
  Mijn werkervaringen zijn: ik heb een aantal jaren gewerkt in een huis van bewaring als inrichtingswerker en 14 jaar gewerkt in een Internaat voor moeilijk opvoedbare kinderen. In die tijd heb ik ook gestudeerd voor integratieve kindertherapie. Sinds een paar jaar ben ik fulltime moeder. Op de school van mijn kinderen doe ik vrijwilligerswerk in de Activiteitencommissie.

  Gezien mijn opleidingen en werkachtergrond ben ik benaderd door een ouder van SV Koedijk met de vraag of ik de Vertrouwenscontactpersoon zou willen worden voor de Omni vereniging. Ik vind het een uitdaging om op deze manier terug te komen in mijn vakgebied.

  Mochten zich ongewenste situaties bij de vereniging voordoen, waarvan we allemaal hopen dat die nooit zullen voorkomen, waaronder ook seksuele intimidatie, dan kan er aan de hand van het onderstaande emailadres contact met mij worden opgenomen. Ik zal dan met desbetreffende persoon in gesprek gaan om te kijken of er een oplossing gevonden kan worden voor de ongewenste situatie. Indien nodig zal ik ook met de tegenpartij in gesprek gaan.

  Daarbij wil ik een coachende, ondersteunende en onderzoekende rol spelen om belangen af te wegen.
  Ik wil stimuleren dat mensen over de (eigen) situatie nadenken en van daaruit de juiste stappen zetten.

  Vanzelfsprekend worden alle meldingen met grote zorg en vertrouwelijkheid behandeld.

  Mochten zich ernstige situaties voordoen, dan zal ik contact opnemen met de betreffende sportbond en/of het NOC*NSF.
  Eind van de maand september zal ik een training volgen bij het NOC*NSF voor vertrouwenscontactpersonen.

  Ik ben vanaf heden bereikbaar via het mailadres vertrouwenscontactpersoon@svkoedijk.nl . Binnen SV Koedijk heb ik een bijzondere positie: ik sta helemaal apart en ben geen lid van het Omnibestuur of 1 van de besturen van de sporttakken.